Hoe Adverteren op Google?

E-Marketing Voor Webshops en Websites

 

Hoe kan je het best jouw webshop of website promoten?

Een goede naambekendheid, vindbaarheid en zichtbaarheid is cruciaal voor uw website/webshop. De uitstraling van uw website/ webshop maakt dat uw klanten je herkennen op de markt. U website/webshop dient, of straffer nog, moet vertrouwen uitstralen. Geen vertrouwen = geen klanten. Je kan o.a. het vertrouwen van de consument winnen door: een duidelijk website/webshop structuur, een gebruiksvriendelijke site te maken, een duidelijk en waarheidsgetrouwe content te hebben, kwalitatieve foto's te maken, je site te voorzien van een goede zoekfunctie , een veilige site (https) enz. Voor webshops kan je dit nog aanvullen met een duidelijk retourpolitiek, verschillende betalingsmogelijkheden, leveringspolitiek enz.

 

Om hoog te scoren in de zoekmachines van deze wereld (zoals Google of Bing) of om jouw website en webshop te promoten, kan je gebruik maken van SEA (Search Engine Advertising). Het meest gekende is Google Ads (het vroegere Google Adwords). SEA is betalend. Google Ads is in zekere zin een veilingsysteem: hoe meer je betaalt voor een klik, hoe hoger je zal staan met uw advertentie. Het heeft als voordeel dat men vrij vlug resultaten kan boeken maar als nadeel dat het vrij prijzig kan uitvallen. Een zeer goede opvolging is raadzaam. Je dient eveneens rekening te houden met het feit dat indien men stopt met Google Ads, het verkeer naar de webshop of website eveneens stopt. Het is aangeraden om zich niet blind te staren op naakte cijfers maar om tendensen op te sporen. Meer informatie over SEA onder mijn SEA-tips. Meer en meer krijg ik vragen van mensen en bedrijven om ze  te helpen bij het opstarten, begeleiden en analyseren van hun Google Ads campagnes. Daarom stel ik verschillende vormen van opleidingen en begeleidingen voor. Alle opleidingen en begeleidingen zijn op maat van de klant en worden 1 op 1 gegeven. Het volledig beheren van jouw Google Ads campagnes is eveneens mogelijk. Ik hou mijn prijzen democratisch vermits ik er mij van bewust ben dat het budget voor veel mensen en bedrijven beperkt is.

 

Een andere mogelijkheid om goed te scoren in de zoekmachines is SEO (Search Engine Optimization). Het doel is om voor jouw website/webshop zonder betaling een zo hoog mogelijke positie te behalen in de zoekmachines. Indien u dankzij SEO een aantal kwalitatieve verbeteringen aan uw webshop/website aanbrengt, zullen deze aanpassingen een blijvende positieve invloed hebben op uw positie. En dit is natuurlijk een groot voordeel. Opgelet: men mag niet uit het oog verliezen dat SEO een werk van lange adem is, dat het nooit af is en dat het niet zo vanzelfsprekend is. 

 

Een gezonde mix tussen SEO en SEA is dan ook aangeraden. Men kan zelfs beweren dat beiden een positieve invloed kunnen hebben op elkaar. Het toepassen van beide wordt SEM (Search Engine Marketing) genoemd (zoekmachine marketing)

 

Meten is weten !!  Google Analytics is hiervoor een goed werkinstrument. Werk je met SEA en SEO dan is het raadzaam om jouw resultaten te meten en te vergelijken met de doelstellingen. Voor de mensen of bedrijven die het wensen, kan er ook een google analytics opleiding gevolgd worden of kan ik een google analytics (GA4) opstarten.

 

Een andere mogelijkheid voor webshops om hun verkopen en naambekendheid te vergroten is het samenwerken met marketplaces (Amazon, Bol, enz.). Het loont de moeite om er aandacht aan te besteden en om na te gaan of dit al of niet past met jouw verkoop politiek. U heeft de nodige content, foto's en expertise reeds in uw bezit. Waarom deze niet voor andere doeleinden gebruiken? 

 

Je kan meer kosteloos verkeer naar jouw website/webshop genereren via e-mail marketing. Om de resulteten van uw mailing te meten, kan je de e-mails linken aan jouw google analytics.

 

Indien ik u kan begeleiden of helpen met één van deze onderwerpen, kan u steeds vrijblijvend gratis met mij contact opnemen. Om u te helpen heb ik een aantal e-marketing pakketten  en opleidingen voor AdWords samengesteld. Deze opleidingen helpen u om een basiskennis op te doen van SEA, SEO, Google Analytics of bij het opstarten van jouw Google Ads Account.